Som aktivitetslisten her til højre på siden viser, er de sidste aktiviteter for 2021 sejlet. Tilbage er et par charter sejladser.


Det er en periode hvor der tages en stor mundfuld luft og siges"pyh så er sejladserne overstået". Men pausen er kort, for cirka midt i september, alt efter vejret, sejles S/S Skjelskør til Gilleleje til det årlige værftsophold. Her kommer Søfartsstyrelsen på besøg til syn. Efter synet renses og males skibs bund, samt der udføres alle de vedligeholdelsesarbejder, der kun kan udføres når skibet står på land, f.eks. eftersyn af svingeren til ekkoloddet. Så det bliver et par uger med en god portion af aktiviteter.

Synet af damperen på land i Gilleleje plejer at tiltrække en god del interesseret. Der er derfor rig mulighed for at fortælle om skibets historie og foreningens arbejde.

Og nå ja, Gilleleje er faktisk en rigtig hyggelig by, altid et besøg værd :-)

Arkivbillede fra 2020:

20200912 gilleleje

 

Dannebrog på sin plads - i solskin.

Da skibet nu er "samlet" efter vinterens arbejder,  bruges den nærmeste tid på rustarbejde samt maling.

20210428 095749 size

Status ombord på damperen lørdag den 17. april 2021.

1: Årets første lette opfyring, så damptrykket kan sætte dæksler og ventiler og damp-drevne pumper testes (t.v)

2: Lønningskanten, vinteren renoveringsprojekt er ved sin afslutning, her er Kurt ved at svinge malerkosten (midt for). Resultater er blevet rigtig flot.

3: En sidste afsked, efter mange års tjeneste må vi sande at vores højkapacitets luftpumpe ikke kan mere. Har du en lignende pumpe stående og er i gavehumør, er vi meget glade modtagere, vi bruger trykluft til mange ting ombord, så din gave vil gøre en forskel.  Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

20210417 121632 size20210417 142632 size20210417 121746 size

Det er forår og vinteroverfrakken blevet skærtorsdag taget af den gamle dame. Hænderne var effektive, så overbygningen kom ned og masten op. Vinteroverbygning er bragt til sit faste opbevaringssted, i nydelige og flotte bunker – lidt stil gør da ikke noget 😊

Lørdag mødes vi igen, for damperen er på ingen måde parat til at tage i mod gæster endnu.

Rigtig god påske til jer alle.

Mvh Bestyrelsen

 

Før

img sized 0505

 

Efter:

img sized 0525

collage low

 

Vi er her stadig, men februars kulde, samt Corona i samfundet sætter sine begrænsninger.
Dette års renoveringsprojekt - lønningslisten i bagbords side skrider langsom frem, lige nu ventes der på den ny topliste fra smeden, så delene kan nittes sammen senere på vinteren. På billedet øverst til venstre er Erik i gang med svejseværket.  Vi har indkøbt nyt tovværk. Tovværk lever et hård liv og er konstant udsat for vejr og vind. De nuværende trosser på skibet er ca. 10 år gamle og er repareret mere end en gang, så en udskiftning har være højt på ønskelisten længe. Inden tovværket bliver taget i brug skal der splejses øjer i begge ender. På billedet ses John (t.v.) og Bent (t.h.).

Mvh Bestyrelsen