Til søs med alle gode ønsker

ET SKIB skal helst ses på vandet, men som souvenir fra gamle dage var veterandamperen. ’Skjelskør’ — Dansk Veteranskibsklubs dyreste klenodie — lige til at putte i lommen, da den lå dokket på Nordhavnsvæftet inden ny sæsonstart for nogle få dage siden.

Det er ellers to år siden, ‘Skjelskør’ sidst har sejlet med passagerer. I den forløbne tid har medlemmer ofret 17.000 fritidstimer på istandsættelse og fornyelse, og venlige mennesker udefra har bidraget, før Statens Skibstilsyn kvitterede med største tilfredshed.

En af gaverne var en redningsbåd i egetræ, et gratis lån af gummiredningsflåde fra Viking i Esbjerg, mens man fra samme by forærede alt nødvendigt tovværk og Hempel skænkede skibsmaling både til damper og pletterne på medlemmernes tøj.

Og værtsbyen Roskilde har givet damperen den bedste havneplacering, så også handicappede kan gå om bord. Foruden et årligt bidrag på 5000 kr.

Roskildes Turistforening formidler rejsebestillinger, i den sidste tid især afgivet at firmaer til personaleudflugter. I går stod Geologisk Boreselskab til søs, i næste uge inviterer et supermarked sine kunder som tak for tålmodighed under ombygning.

I denne tid sejles med særligt stedkendte folk om bord. En cementlægter har nemlig ryddet en del af sejlrenden for sømærker.

pdfScan af original dokument